



Lekka i aromatyczna propozycja inspirowana włoską kuchnią – chrupiąca bagietka, kremowa mozzarella, dojrzały pomidor i świeża sałata, a to wszystko podkreślone sosem bazyliowym.
Bagietka [mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól, gluten PSZENNY, cukier, mąka ze słodu PSZENNEGO, środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)], pomidor, ser mozzarella [MLEKO pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych], sos bazyliowy [olej rzepakowy, woda, cukier, skrobia, musztarda (woda, ocet spirytusowy, GORCZYCA, cukier, sól) pesto bazyliowe 2,5% (bazylia 74,5%, olej rzepakowy, woda, czosnek, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)), zółtko JAJA w proszku, ocet spirytusowy, sól, koncentrat pomidorowy, koncentrat z soku cytryny, warzywa granulowane (czosnek 0,3%), aromat naturalny, kurkuma, barwnik (kompleksy miedziowy chlorofilin), przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA)], sałata, oliwa z oliwek.
| Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 231 kcal |
| Tłuszcz | 10,6g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,5g |
| Węglowodany | 25,2g |
| w tym cukry | 2,1g |
| Białko | 8,3g |
| Sól | 1,1g |